Simremændene

Munkebo Kulturhus Troels Alle 4 5330 Munkebo

Kommentarer eller spørgsmål til hjemmesiden: kontakt: kulturhuswebmaster@munkebo.dk

En gruppe under

Munkebo Kulturhus

Munkebo - Mand -

Mad, der simrer

Munkebo

Mand

Mad, der simrer ...

er ikke et madkursus, men blot en gruppe mænd, der - med kær-lighed til god mad (og med ildfaste fade) - én gang om måneden kaster sig ud at kokkerere til den store guldmedalje, og efter-følgende selv indtager resultatet.

Vi arbejder næsten altid med 3-retters menuer, og det eneste, der er fast er, at hovedretten skal være simremad.

Gruppen mødes 3. torsdag hver måned, bortset fra juni og juli.

 

Simremændenes opskriftservice

På denne side kan du hente inspiration til aftensmaden i de opskrifter, "Simremændene" har anvendt på deres månedlige møder.

For- og småretter

Hovedretter

Desserter og brød

Agurkeskåle med laks

Agurkesuppe med rejer og rugbrøds-chips

Ananas drøm med kyllingefyld

Bagt torsk med jordskokkompot, æble og karrycoulis

Blinis med fin topping

Blinis med stenbiderrogn

Borgmestergårdens suppe

Borsjtj

Bruschetta

Bruschetta fra Toscana

Bruschetta med nye kartofler

Bruschetta med ost

Bruschetta med svampe

Bruschetta med to slags tomat

Butterdej med ost

Butterdejskurve med svampestuvning

Champagnesuppe (Créme Ninon)

Cremet tomatsuppe med rugbrødscrostini

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade (frokostret)

Fiskefrikadeller

Flæskesteg med rødkål (frokostret)

Fransk løgsuppe, gratineret

Frikadeller (frokostret)

Frugtsalat (tilbehør til osteanretning)

Fynsk æbleflæsk (frokostret)

Gravad laks med rævesovs (frokostret)

Grillede blåmuslinger med aïoli

Gulerodssuppe med græskarkerner og groft brød

Hvide asparges med bacon, brødcrou-toner og sauce hollandaise

Jomfruelig Vichyssoise

Jordskoksuppe

Karrysalat (til hvide sild)

Karrysuppe med kylling

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med porrer

Klassisk svinekam (frokostret)

Kogt torsk med marineret porre

Krebsebidder

Kålpølse med grønlangkål og brændte brune kartofler (frokostret)

Kålsalat med appelsin og granatæble

Lakseroulade

Laksemousse med salat og sesamflûtes

Leverpostej hjemmelavet (frokostret)

Marineret sild (frokostret)

Medisterpølse med rødkål og hjemmerørt sennep (frokostret)

Minestrone

Oeufs pochés a la Florentine

Pandekageroulade

Pebres vermells (stegte røde peber)

Rejecocktail

Ribbensteg (frokostret)

Ristet rugbrød med hjemmelavet sand-wich-mayonnaise

Røsti med ostecreme og koldrøget laks

Sauce Hollandaise I

Sauce Hollandaise II

Små pandekager med røget ørred og ørredrogn

Solæg

Spicy græskarsuppe med friterede gulerødder

Spinatroulade

Stegt andebryst med æble-tranebær kompot (frokostret)

Stegt camembert (frokostret)

Stegt sild (frokostret)

Tapas

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i grøntsager

Tarteletter med kylling, svampe, ærter og basilikum

Tomatcrostini

Tre slags pesto

Tærte med porre-/skinkefyld

Æbleflæsk I (frokostret)

Æbleflæsk II (frokostret)

 

 

 

 

Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer

Beef Wellington

Braiserede svinekæber i øl og æblemost

Brunkål

Bøf Bourgignon og speltsalat med persillepesto

Cassoulet

Chicken gumbo med krydret pølse

Chili con carne

Chorizo-pølse

Chourcroute garnie

Coq au Vin, med brød med soltørrede tomater og løgmayo

Drengerøvsgryde

Fasan

Flæskesteg med æbler og svesker

Flæskesteg med babykartofler, grønne asparges og æblesauce

Fransk landgryde med kylling, pølser og grønne linser

Fyldt svinekam a la Italien

Grillet mørbrad og aspargessalat med radiser og bulgur

Grillkylling med kartoffelsalat og hon-ning agurkesalat

Grydestegt kylling med nye kartofler og agurkesalat

Gule ærter I

Gule ærter II

Helstegt oksefilet med ovnbagte urter

Hjerter med stegte æbler

Høns i asparges med kartofler

Kalvefrikassé

Kogt cuvette med chrein

Krebinetter med selleri-fritter, æble og dip

Kylling med trøffelbechamel og asparges

Lammekølle à la Provence

Lammekølle med kold kartoffelsalat og hvidløgscreme

Lammeskank i påskebryg med strimler af grøntsager

Moussaka

Navarin printaniere

Oksekød i tern, langtidssimret i gryde

Osso Buco med Gremolata og Italiensk Kartoffelmos

Paprikagryde med svinekød

Pasta med oksehaleragout

Skippergryde

Skipperlabskovs

Sorte gryde

Stegt kylling med estragon, ærter og pommes rissolées

Stifado

Sulevælling

Svineskank med ovnbagte grøntsager

Tre slags æggekage

Ungarsk gullasch

"Vikingbøf"

Whisky kylling

Ølbraiserede svinekæber med kartoffelmos, marinerede champignon og appelsinsalat

Ølbraiseret svinekam