- Mellem fjord og nor
Munkebo
Mand
Mad, der simrer ...
er ikke et madkursus, men blot en gruppe mænd, der - med kær-lighed til god mad (og med ildfaste fade) - én gang om måneden kaster sig ud at kokkerere til den store guldmedalje, og efter-følgende selv indtager resultatet.
Vi arbejder næsten altid med 3-retters menuer, og det eneste, der er fast er, at hovedretten skal være simremad.
Gruppen mødes 3. torsdag hver måned, bortset fra juni og juli.
En gruppe under
Munkebo Kulturhus
Munkebo - Mand -
Mad, der simrer
På denne side kan du hente inspiration til aftensmaden i de opskrifter, "Simremændene" har anvendt på deres månedlige møder.
For- og småretter
Hovedretter
Desserter og brød
Agurkesuppe med rejer og rugbrøds-chips
Aspargessalat med grøn mayo og rejer
Bagt torsk med jordskokkompot, æble og karrycoulis
Butterdejskurve med svampestuvning
Cremet blomkålssuppe med chorizo
Cremet løgsuppe med blåskimmelost
Cremet tomatsuppe med friske tomater
Cremet tomatsuppe med rugbrødscrostini
Fiskefilet med hjemmelavet remoulade (frokostret)
Flæskesteg med rødkål (frokostret)
Frugtsalat (tilbehør til osteanretning)
Gravad laks med rævesovs (frokostret)
Grillede blåmuslinger med aïoli
Grønsagstoast med pocherede æg
Gulerodssuppe med græskarkerner og groft brød
Hvide asparges med bacon, brødcrou-toner og sauce hollandaise
Hvide asparges med rejer og sauce mousseline
Kartoffelrøsti med laks og creme fraiche
Klassisk svinekam (frokostret)
Kogt torsk med marineret porre
Kyllingesalat med æbler, bacon og karrydressing
Kålpølse med grønlangkål og brændte brune kartofler (frokostret)
Kålsalat med appelsin og granatæble
Laks med estragon og avocadocreme
Laksemousse med salat og sesamflûtes
Leverpostej hjemmelavet (frokostret)
Medisterpølse med rødkål og hjemmerørt sennep (frokostret)
Nem aspargestærte af butterdej
Pebres vermells (stegte røde peber)
Pizza bianca med pære og gedeost
Ristet rugbrød med hjemmelavet sand-wich-mayonnaise
Røsti med ostecreme og koldrøget laks
Salattacos med laks og rygeostcreme
Små pandekager med røget ørred og ørredrogn
Små rugbrødshapser med laks og agurk
Små tarteletter med kylling og hvide asparges
Spicy græskarsuppe med friterede gulerødder
Spicy rejesalat med citrondressing
Sprød salat med råmarinerede jordskokker og tranebær
Stegt andebryst med æble-tranebær kompot (frokostret)
Stegte sild i eddike (frokostret)
Stegt torsk med marineret porre
Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i grøntsager
Tarteletter med kylling, svampe, ærter og basilikum
Æble-tranebærsalat til marinerede sild
Åben majspandekage med avocado- og myntecreme
Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer
Blomkål og kylling i kokosmælk
Braiseret nakkefilet med æble og timian
Braiserede svinekæber i øl og æblemost
Bøf Bourgignon og speltsalat med persillepesto
Chicken gumbo med krydret pølse
Coq au Vin, med brød med soltørrede tomater og løgmayo
Flæskesteg med bagte rodfrugter og grønkålssalat
Flæskesteg med æbler og svesker
Flæskesteg med babykartofler, grønne asparges og æblesauce
Fransk landgryde med kylling, pølser og grønne linser
Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum
Glaseret hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler
Glaseret skinke med grønlangkål og brunede kartofler
Grillet mørbrad og aspargessalat med radiser og bulgur
Grillkylling med kartoffelsalat og hon-ning agurkesalat
Grydestegt kylling med nye kartofler og agurkesalat
Grydestegt oksetykkam med svampe og sprøde salviekartofler
Græske gyros-kyllingespyd med salat, tzatziki og naan-brød
Grønkålssuppe med hamburgerryg og byg
Helstegt oksefilet med ovnbagte urter
Koteletter i fad med bønnesalat
Krebinetter med selleri-fritter, æble og dip
Kylling i fad med tomater og rødløg
Kylling i kokoskarrysauce med pæresalat og ris
Kylling med trøffelbechamel og asparges
Kylling og ris og fajita krydderiblanding
Lammekølle med kold kartoffelsalat og hvidløgscreme
Lammekølle med rosmarin og bagte grøntsager med chili og krydderurter
Lammeskank i påskebryg med strimler af grøntsager
Mørbradbøffer med svampe og smørbagte kartofler
Oksegryde med rødvin og grøntsager
Oksehaleragout med kartoffelmos
Oksekød i tern, langtidssimret i gryde
Osso Buco med Gremolata og Italiensk Kartoffelmos
Stegt kylling med estragon, ærter og pommes rissolées
Svineskank med ovnbagte grøntsager
Tortilla med kartofler, feta og chorizo
Ølbraiserede svinekæber med kartoffelmos, marinerede champignon og appelsinsalat
Bagte rabarber med reven marcipan
Bedstefars skæg med rabarber og kokos
Blommetrifli med vaniljefromagecreme
Citron- og kardemommesyltede pærer
Créme Brûlée med pærer a la Belle Helene
Cremet chokoladetærte med friske bær
Gammeldaws rabarberkage a la æblekage
Jødisk appelsinkage med appelsinsalat
Kærnemælksfromage med rabarber og jordbær
Langtidsbagte æbler med marcipan-flødeskum
Lys chokolademousse med sprød honningkage og appelsinfileter
Nøddeskål med frugt og råcreme
Pandekager med citroncreme og hindbærcoulis
Pecannøddekage med chokoladecreme og whiskyflødeskum
Pæregratin med honningkogte blommer
Rabarbertærte med mandler og marcipan
Ris a la mande med ristede mandler og klementinsauce
Syrlige æbler med rugbrødsrasp
Vaniljebudding med kirsebærsauce
Æblepandekager med lakridsfløde
Munkebo Kulturhus Troels Alle 4 5330 Munkebo
Kommentarer eller spørgsmål til hjemmesiden: kontakt: kulturhuswebmaster@munkebo.dk