Simremændene

Munkebo

Mand

Mad, der simrer ...

er ikke et madkursus, men blot en gruppe mænd, der - med kær-lighed til god mad (og med ildfaste fade) - én gang om måneden kaster sig ud at kokkerere til den store guldmedalje, og efter-følgende selv indtager resultatet.

Vi arbejder næsten altid med 3-retters menuer, og det eneste, der er fast er, at hovedretten skal være simremad.

Gruppen mødes 3. torsdag hver måned, bortset fra juni og juli.


En gruppe under

Munkebo Kulturhus

Munkebo - Mand -

Mad, der simrer

Simremændenes opskriftservice

På denne side kan du hente inspiration til aftensmaden i de opskrifter, "Simremændene" har anvendt på deres månedlige møder.

For- og småretter

Hovedretter

Desserter og brød

Agurkeskåle med laks

Agurkesuppe med rejer og rugbrøds-chips

Ananas drøm med kyllingefyld

Aspargessalat med grøn mayo og rejer

Aspargessuppe

Bagt torsk med jordskokkompot, æble og karrycoulis

Blinis med fin topping

Blinis med laks

Blinis med røget laksemousse

Blinis med stenbiderrogn

Borgmestergårdens suppe

Borsjtj

Bruschetta

Bruschetta fra Toscana

Bruschetta med gedeost

Bruschetta med nye kartofler

Bruschetta med ost

Bruschetta med svampe

Bruschetta med to slags tomat

Butterdej med ost

Butterdejskurve med svampestuvning

Champagnesuppe (Créme Ninon)

Cremet blomkålssuppe med chorizo

Cremet løgsuppe med blåskimmelost

Cremet tomatsuppe med friske tomater

Cremet tomatsuppe med rugbrødscrostini

Eggs Benedict

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade (frokostret)

Fiskefrikadeller

Flæskesteg med rødkål (frokostret)

Fransk løgsuppe, gratineret

Frikadeller (frokostret)

Frugtsalat (tilbehør til osteanretning)

Fynsk æbleflæsk (frokostret)

Gravad laks med rævesovs (frokostret)

Grillede blåmuslinger med aïoli

Grønsagstoast med pocherede æg

Gulerodssuppe med græskarkerner og groft brød

Hokkaido suppe

Hvide asparges med bacon, brødcrou-toner og sauce hollandaise

Hvide asparges med rejer og sauce mousseline

Jomfruelig Vichyssoise

Jordskoksuppe

Julesalat med roquefort

Kaliffens linsesuppe

Karrysalat (til hvide sild)

Karrysuppe med kylling

Kartoffelrøsti med laks og creme fraiche

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med porrer

Klassisk svinekam (frokostret)

Kogt torsk med marineret porre

Krebsebidder

Kyllingesalat med æbler, bacon og karrydressing

Kålpølse med grønlangkål og brændte brune kartofler (frokostret)

Kålsalat med appelsin og granatæble

Laks med estragon og avocadocreme

Lakseroulade

Laksemousse med salat og sesamflûtes

Leverpostej hjemmelavet (frokostret)

Linsesuppe med kokosmælk

Lyn-hønsesuppe

Løgsuppe med ostelåg

Marineret sild (frokostret)

Medisterpølse med rødkål og hjemmerørt sennep (frokostret)

Minestrone

Nem aspargestærte af butterdej

Oeufs pochés a la Florentine

Pandekageroulade

Pebres vermells (stegte røde peber)

Pizza bianca med pære og gedeost

Påskesild

Rejecocktail

Rejesalat a la Imre

Ribbensteg (frokostret)

Ristet rugbrød med hjemmelavet sand-wich-mayonnaise

Røsti med ostecreme og koldrøget laks

Salade Nicoise med tun og æg

Salattacos med laks og rygeostcreme

Sardinbruschetta

Sauce Hollandaise I

Sauce Hollandaise II

Skidne æg

Små pandekager med røget ørred og ørredrogn

Små rugbrødshapser med laks og agurk

Små tarteletter med kylling og hvide asparges

Solæg

Sommertun

Spansk brændende kærlighed

Spicy græskarsuppe med friterede gulerødder

Spicy rejesalat med citrondressing

Spinatroulade

Sprød salat med råmarinerede jordskokker og tranebær

Stegt andebryst med æble-tranebær kompot (frokostret)

Stegt camembert (frokostret)

Stegt sild (frokostret)

Stegte sild i eddike (frokostret)

Stegt torsk med marineret porre

Tapas

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i grøntsager

Tarteletter med kylling, svampe, ærter og basilikum 

Thaisuppe

Tomatcrostini

Tre slags pesto

Tunmousse

Tunroulade med laks og rejer

Tærte med porre-/skinkefyld

Varm rødkål (tilbehør)

Æbleflæsk I (frokostret)

Æbleflæsk II (frokostret)

Æble-tranebærsalat til marinerede sild

Åben majspandekage med avocado- og myntecreme





Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer

Andebryst med brombærsauce

Beef Wellington

Blomkål og kylling i kokosmælk

Braiseret nakkefilet med æble og timian

Braiserede svinekæber i øl og æblemost

Brunkål

Bøf Bourgignon og speltsalat med persillepesto

Cassoulet

Chicken gumbo med krydret pølse

Chili con carne

Chorizo-pølse

Chourcroute garnie

Coq au Vin, med brød med soltørrede tomater og løgmayo

Drengerøvsgryde

Ejrisju (=Irish Stew)

Fasan

Flæskesteg med bagte rodfrugter og grønkålssalat

Flæskesteg med æbler og svesker

Flæskesteg med babykartofler, grønne asparges og æblesauce

Fransk landgryde med kylling, pølser og grønne linser

Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum

Fyldt svinekam a la Italien

Glaseret skinke med grønlangkål og brunede kartofler

Grillet mørbrad og aspargessalat med radiser og bulgur

Grillkylling med kartoffelsalat og hon-ning agurkesalat

Grydestegt kylling med nye kartofler og agurkesalat

Grydestegt oksetykkam med svampe og sprøde salviekartofler

Græske gyros-kyllingespyd med salat, tzatziki og naan-brød

Grønkålssuppe

Grønkålssuppe med hamburgerryg og byg

Gule ærter I

Gule ærter II

Hakkebøf

Helstegt culotte

Helstegt oksefilet med ovnbagte urter

Hjerter med stegte æbler

Høns i asparges med kartofler

Hønsefrikassé

Indisk lam i karry

Irsk stuvning

Jægerens stegte fasan

Kalvefrikassé

Karbonader - krebinetter

Kogt cuvette med chrein

Kong Fiddes livret

Koteletter i fad med bønnesalat

Krebinetter med selleri-fritter, æble og dip

Kylling i fad med tomater og rødløg

Kylling i kokoskarrysauce med pæresalat og ris

Kylling med trøffelbechamel og asparges

Kylling og ris og fajita krydderiblanding

Kyllingebryst i baconsvøb

Kød i kød

Lammekølle à la Provence

Lammekølle med kold kartoffelsalat og hvidløgscreme

Lammekølle med rosmarin og bagte grøntsager med chili og krydderurter

Lammeskank i påskebryg med strimler af grøntsager

Lækker mørbradgryde

Marokkansk kylling

Moussaka

Mørbradbøffer med bløde løg

Mørbradbøffer med svampe og smørbagte kartofler

Nakkekam med krydderurter

Navarin printaniere

New Zealandsk gedebov

Oksegryde med rødvin og grøntsager

Oksehaleragout med kartoffelmos

Oksekød i tern, langtidssimret i gryde

Osso Buco med Gremolata og Italiensk Kartoffelmos

Paprikagryde med svinekød

Pasta med oksehaleragout

Schnitzel af svinemørbrad

Simregryde med sellerimos

Skippergryde

Skipperlabskovs

Sorte gryde

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt kylling med estragon, ærter og pommes rissolées

Stifado

Sulevælling

Svineskank med ovnbagte grøntsager

Tortilla med kartofler, feta og chorizo

Tre slags æggekage

Ungarsk gullasch

Ungarsk gullasch II  

"Vikingbøf"

Whisky kylling

Ølbraiserede svinekæber med kartoffelmos, marinerede champignon og appelsinsalat

Ølbraiseret svinekam



Amarettofromage

Appelsindessert

Bagte rabarber med reven marcipan

Bedstefars skæg med rabarber og kokos

Blommetrifli med nøddedrys

Blommetrifli med vaniljefromagecreme

Blåbær Muffins

Blåbærsuppe med kammerjunkere

Bondepige med slør

Cantucci Biscotti di Prato

Chokoladekage med vaniljeis

Citrondessert

Citronfromage I

Citronfromage II

Citron- og kardemommesyltede pærer

Créme Brûlée med pærer a la Belle Helene

Cremet chokoladetærte med friske bær

Dessertpandekager

Dronningepærer

Druefromage

Fastelavnsboller

Forårsdessert

Frugtsalat med råcreme

Gammeldags rabarberkage

Gammeldaws rabarberkage a la æblekage

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage i glas

Gateau Michaud

Grillede bananer med kokos-is

Hindbærgrød med flødeskum

Hofdessert

Hollandsk æblekage

Italiensk æble-marcipankage

Joans æbletærte

Jordbærtrifli med vodka

Jødisk appelsinkage med appelsinsalat

Kokos-marengs-æblekage

Kærnemælksfromage med rabarber og jordbær

Langtidsbagte æbler med marcipan-flødeskum

Lys chokolademousse med sprød honningkage og appelsinfileter

Mangocreme

Melonsuppe

Mini blommetrifli

Mocca Dessert

Mormors pæretærte

Muldvarpeskud

Nøddekurve med is

Nøddeskål med frugt og råcreme

Pandekager med citroncreme og hindbærcoulis

Pandekager med fyld

Pandekager med is 

Pecannøddekage med chokoladecreme og whiskyflødeskum

Perlebyg i nøddeskum

Pocherede pærer

Pære med havregryn

Pæregratin med honningkogte blommer

Påskedessert

Påskedessertkage

Rabarbercrumble I

Rabarbercrumble II

Rabarber Eton Mess

Rabarberkage med smuldrelåg

Rabarbertrifli I

Rabarbertrifli II

Rabarbertærte med mandler og marcipan

Ris a la mande I

Ris a la mande II

Ris a la mande med ristede mandler og klementinsauce

Romfromage I

Romfromage II

Rugbrødstærte

Rådhuspandekager

Rålækker rabarberkage

Sherryfromage

Sveskekage

Syrlige æbler med rugbrødsrasp

Tiramisu

Trifli med blommekompot

Trifli med sveskekompot

Vaniljebudding med kirsebærsauce

Varme pærer med pebermynte

Vingelé med årstidens frugter

Æblegrød (karamelliseret)

Æblekage med kardemomme

Æble-kokos tærte

Æblepandekager med lakridsfløde

Æblestrudel med lakridsfløde


Brød med soltørrede tomater

Brød til chili con carne

Foccacia.

Franskbrød bagt af gærdej

Franske flûte

Franske miniflûtes

Frokostbrød

Fuldkornsrugbrød

Grovflûtes

Grovbrød

Græskarbrød

Italiensk madbrød

Madbrød

Hurtigt rugbrød

Knækbrød

Rugbrød med surdej

Rundt madbrød

Sesamflûtes

Sesamflûtes II

Tyrkiske brød